A család az család

Video

Érdekel a többi filmünk is?

Hát persze

Misszió

Hiszünk abban, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel.

Hogy a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt néha gondoljuk.

Hogy a család az család, akkor is, ha a szülők történetesen azonos neműek.

Csak az a fontos, hogy emberek.
Légy nyitott és hallgasd meg a szivárványszülőket!

Mit tehetsz?

Családok

A házasság és a család több ezer éve változó fogalmak.
És bár a két különböző nemű szülőből és gyermekeikből álló család az idealizált modell, másfajta családok is léteznek.

Manapság egyre több azonos nemű pár vállal és nevel gyermeket, vagy tervezi ezt a közeljövőben, ám jogi értelemben csak a vérszerinti vagy örökbefogadó szülő számít szülőnek, a pár másik tagja pedig nem fogadhatja örökbe partnere gyermekét, akit közösen vállaltak.

A tudományos konszenzus az, hogy a szülők szexuális irányultsága nem befolyásolja hátrányosan a gyermekek fejlődését, viszont mivel az egyik szülőnek nincsenek szülői jogai, a gyermek érdekei sérülnek.

Márpedig a család az család, a gyermek az gyermek, és minden gyermeket azonos jogok kell, hogy megillessenek.

Szülők

Nem csak a heteroszexuális párok vágynak házasságra és családra - a magyarországi LMBTQI közösségben is egyre többen érdeklődnek a családtervezés iránt, még nagyobb a száma azonban azoknak, akik a téma mélyebb ismerete nélkül alkotnak véleményt a kérdésben. Olyan meleg és leszbikus gyakorló szülőket kerestünk fel, akik változatos módokon vállaltak gyermeket és akik szívesen megválaszolják az internek népének gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseit.

Szakértők

Szociológiában, pszichológiában, gyereknevelésben jártas szakembereket is megszólaltatunk, akik segítenek tényszerű rálátást adni a szivárványcsaládok hazai helyzetére, a gyermekvállalás sok vitát kiváltó témakörére, pszichés vonatkozású jellemzőire és nehézségeire, valamint a nemzetközi kutatások tanulságaira.

Kisokos

Ha nem vagy benne biztos, heteró szülőként mit tehetsz, vagy mit érdemes mondanod a témával kapcsolatban a gyermekednek, ez a kisokos biztosan a segítségedre lesz.

Támogatók